Roman shades (vouwgordijnen)


Roman shades (vouwgordijnen)

Roman shades (vouwgordijnen) zijn ideaal voor het beïnvloeden van de lichtinval of privacy. Bij transparante stofkeuze wordt het licht mooi gefilterd, maar kun je nog wel naar buiten kijken . Bij de keuze voor een dim-out stof of zelfs verduisterende stof wordt de lichtinval vrijwel geheel gereduceerd. En uiteraard zijn er ook lichtdoorlatende stoffen. Dit zijn stoffen waar wel licht doorheen komt, maar die wel volledige privacy bieden.
Tevens is er de mogelijkheid om dit product met een top-down systeem te bestellen, waarmee u de bovenzijde van het product kunt laten zakken. Hiermee kunt u nog meer zelf bepalen hoeveel licht er binnen komt en hoeveel privacy er wordt gecreëerd.

Roman shades (vouwgordijnen) kunnen wij laten maken van onze eigen gordijn- en  vitrage stoffen, maar ook hebben wij de uitgebreide collectie van luxaflex.

Soorten vouwgordijnen

De roman shades collectie van Luxaflex® bestaat uit een uitgebreide selectie van basisstoffen, rijke structuren en luxe dessins. Daarnaast zijn de roman shades verkrijgbaar in drie verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor baleinen aan de voor- of achterzijde van de roman shade (ballina front of ballina back). Voor hoge ramen biedt het segmenta-model een oplossing. Doordat deze roman shade wordt opgetrokken in complete segmenten, wordt het totale stofpakket hoger en platter. Voor vrijwel de gehele collectie geldt dat er gebruik wordt gemaakt van kamerhoge stoffen waardoor een naadloze verwerking mogelijk is.

In deze stoffencollectie zijn verschillende transparanties in dezelfde kleur beschikbaar, waardoor ruimtes van verschillende transparanties kunnen worden voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een transparante stof in de woonkamer en een dim-out stof in de slaapkamer. Ook is het mogelijk om losse stof uit de collectie te bestellen om hier bijpassende overgordijnen van te laten maken. Op die manier creëer je een uniforme uitstraling door de hele woning.

Afwerking en bediening

Ook zijn er verschillende opties in afwerking en bediening mogelijk.
Een van de mogelijkheden om het vouwgordijn extra te decoreren is een bies in een contrasterende kleur of stof aan de zijkanten of rondom.

Een nieuwe bedieningsvorm van luxaflex is de powerview bediening. Dit een elektrische bediening die wordt aangestuurd door een battery pack. De roman shade is dan te bedienen met een afstandsbediening of zelfs, bij aanschaf van de smart kit, door uw smartphone of tablet.

Informatie aanvragen

Voor meer informatie over de mogelijkheden van vouwgordijnen en/of roman shades kunt u ook altijd bellen of mailen, klik hier voor onze contactgegevens.