Vouwgordijnen


Vouwgordijnen

Vouwgordijnen (ook wel Roman Shades genoemd) zijn ideaal voor het beïnvloeden van de lichtinval of privacy. Bij transparante stofkeuze wordt het licht mooi gefilterd, maar kun je nog wel naar buiten kijken. Bij de keuze voor een dim-out stof of zelfs verduisterende stof wordt de lichtinval vrijwel geheel gereduceerd. En uiteraard zijn er ook lichtdoorlatende stoffen. Dit zijn stoffen waar wel licht doorheen komt, maar die wel privacy bieden. Wij kunnen vouwgordijnen laten maken van onze eigen gordijnstoffen, maar ook hebben wij de uitgebreide collectie van Luxaflex.

Soorten vouwgordijnen

De vouwgordijnencollectie van Luxaflex bestaat uit een uitgebreide selectie van basisstoffen, rijke structuren en luxe dessins.
In deze stoffencollectie zijn verschillende transparanties in dezelfde kleur beschikbaar, waardoor ruimtes van verschillende transparanties kunnen worden voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een transparante stof in de woonkamer en een dim-out stof in de slaapkamer. Ook is het mogelijk om losse stof uit de collectie te bestellen om hier bijpassende overgordijnen van te laten maken. Op die manier creëer je een uniforme uitstraling door de hele woning.

Afwerking en bediening

Ook zijn er verschillende opties in afwerking en bediening mogelijk.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor baleinen aan de voor- of achterzijde (ballina front of ballina back). Voor hoge ramen biedt het segmenta-model een oplossing. Doordat het vouwgordijn wordt opgetrokken in complete segmenten, wordt het totale stofpakket hoger en platter. Voor de gehele collectie van Luxaflex geldt dat er gebruik wordt gemaakt van kamerhoge stoffen waardoor een naadloze verwerking mogelijk is.

Het vouwgordijn heeft verschillende bediengsopties. Zo kunt u kiezen voor de standaard metalen ketting welke eenvoudig en soepel te bedienen is. Ook kunt u kiezen voor een Smartcord. Een Smartcord is een intrekbaar koord zodat u niet aankijkt tegen een lang koord dat kleine vingertjes of nieuwsgierige huisdieren aantrekt. Een andere mogelijkheid van Luxaflex is de Powerview bediening. Dit is een elektrische bediening die wordt aangestuurd door een battery pack. Het vouwgordijn is dan te bedienen met een afstandsbediening of zelfs, bij aanschaf van de smart kit, door uw smartphone of tablet.

Informatie aanvragen

Voor meer informatie over de mogelijkheden van vouwgordijnen kunt u ons altijd bellen of mailen, klik hier voor onze contactgegevens.