Tapijt


Tapijt

Een ruimte waar tapijt is gelegd voelt meteen behaaglijk en sfeervol aan. Door de vele kleuren, materialen en structuren is het goed te combineren in alle interieurs. Er zijn zelfs tapijten met een patroon.

Tapijt brengt grote voordelen met zich mee

  • Geluiddempend; de leefgeluiden in de woning worden door de vezels geabsorbeerd, maar ook geluid naar de buren toe (contactgeluid) wordt tegengehouden. Hoe hoger de pool, hoe groter de geluidsisolatie.
  • Warmte isolerend en energiebesparend; in combinatie met ondertapijt zorgt het namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).
  • Veilig; tapijt is stroef, dit betekent dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op een harde, gladde vloer.

Makkelijker te reinigen

Ook wordt tapijt steeds makkelijker te reinigen. Een nieuwe ontwikkeling hierin is een garen dat deels uit mais wordt gewonnen. Dankzij deze bijzondere samenstelling krijgen zelfs gemorste druppels als ketchup, mosterd en rode wijn geen kans in te trekken. Met een vochtig keukendoekje zijn de vlekken uit dit speciale tapijt te verwijderen!
Ook zijn er tapijten die vervaardigd worden uit zogenoemde SDN-garens. Dit zijn garens die zo gemaakt zijn dat ze bestand zijn tegen bijtende middelen, dus zelfs met chloor te reinigen zijn zonder dat dit de kleur aantast.

Goed voor de gezondheid

Er is zelfs tapijt dat goed is voor de gezondheid! Tapijt dat schadelijke stoffen en hinderlijke geuren in de binnenlucht van uw woning kan omzetten in onschadelijke luchtbestanddelen. Dit verbetert de binnenluchtkwaliteit van uw woning sterk. Ideaal als er rook- en kookluchtjes moeten worden gefilterd, als er huisdieren rondlopen of als er sprake is van astma.

Vakkundig advies

Wij kunnen u vakkundig adviseren welk tapijt voor u geschikt is. Hierbij is ondertapijt een belangrijke factor voor de levensduur en ook daar zijn verschillende keuzes in. Op onze afdeling vloerbedekking heeft u royale keuze van grote tapijt merken.

Wij kunnen tapijt leveren van de volgende merken:

Parade, Bonaparte, Desso, Interfloor, van Besouw, Jabo, Tretford, Heuga (tapijttegels), Louis de Poortere (tapijt en traplopers), Brink & Campman (karpetten en traplopers) en Lifestyle by Headlam (karpetten).

De tapijten kunnen uiteraard gelegd worden door een vakkundig stoffeerder.
Ook traplopers en tapijttegels leggen behoren tot het takenpakket.

Karpetten op maat

Karpetten worden door ons op maat gemaakt van een door u gekozen tapijt en kunnen afgewerkt worden met een festonrand, blind gebandeerd of een mooie bies in diverse materialen. Zie ook de pagina karpetten.

Informatie aanvraag

Voor meer informatie kunt u ook altijd bellen of mailen.